O ŠPORTNEM KINOLOŠKEM DRUŠTVU BELA KRAJINA

Športno kinološko društvo Bela krajina je bilo ustanovljeno leta 1989, na pobudo nekaj kinologov iz Bele krajine.

Pred tem smo šolali svoje pse v Kinološkem društvu Novo mesto, kar pa je bilo zaradi oddaljenosti velika ovira. Začetki so bili težki, saj nismo imeli svojega vadbišča in smo delovali na travnikih v okolici Črnomlja. Z zavzetostjo, trdno voljo in vztrajnostjo nekaterih članov smo uredili svoje vadbišče na Vražjem kamnu pri Črnomlju.

V letu 2005/2006 smo člani Športnega kinološkega društva Bela Krajina ob vadbišču zgradili lično in lepo urejeno brunarico, namenjeno članom za druženje in shranjevanje opreme za šolanje. Vadbišče je opremljeno z vsemi potrebnimi rekviziti za potrebe šolanja psov in z razsvetljavo.

Število članov v našem kinološkem društvu se giblje med 50 in 70 in prihajajo predvsem iz občin Črnomelj, Semič in Metlika. Nemalokrat pa zaidejo k nam tudi ljudje iz bolj oddaljenih občin…

Člani Športnega kinološkega društva Bela krajina dosegajo zelo dobre rezultate na tekmovanjih šolanih psov. Dva najbolj izkušena kinologa pa sta tudi že zastopala Slovenijo na Svetovnih prvenstvih šolanih psov. Tudi na lepotnih razstavah čistopasemskih psov pri nas in v tujini so naši člani našega kinološkega društva s svojimi psi dosegli zavidljive rezultate.

Športno kinološko društvo Bela krajina deluje na področju vzreje, vzgoje, šolanja psov in njihovih lastnikov.

Organiziramo:

* predavanja o zdravju in prehrani psov,
* tečaje šolanja psov,
* razstave psov,
* tekme šolanih psov,
* izpite šolanih psov,
* pohode s psi in
* razna družabna srečanja.

Share This